The girl behind Margie in a box


Margot, kan je iets meer vertellen over jezelf?
Ik heet Margot en ik studeer in mijn 3de jaar communicatiewetenschappen in Gent. Ik ben een pendelstudent maar vind dat goed meevallen. Volgend jaar ga ik  internationale communicatie studeren in Antwerpen om meer met talen te werken. Mijn belangrijkste hobby is reizen. Ik ben een jaar met AFS naar Brazilië geweest in een gastgezin waar ik Portugees geleerd heb. Ik heb mijn hart verloren aan Brazilië, maar als ik terug ga wil ik voor minstens twee maanden gaan omdat mijn gastgezinnen ver van elkaar wonen ik daarnaast ook de kust wil afreizen.
Momenteel ligt mijn interesse vooral in Azië; waar ik tijdens het paasverlof heen ga met mijn vriend met wie ik al 4 jaar een koppel vorm. We gaan naar Maleisië voor een Indische trouw van onze beste vrienden, waarbij mijn vriend getuige zal zijn. Vervolgens reizen we naar Bali om daarna door heel Indonesië te trekken. Het verbaast mensen soms dat ik avontuurlijk aangelegd ben, omdat dat op het eerste zicht misschien zo niet lijkt. Tijdens mijn reizen wil ik ook altijd inspiratie opdoen voor nieuwe collecties zodat die origineel blijven.
Je mag steeds met me afspreken als je mij wil ontmoeten. Enkel in de examenperiodes en de vakanties zal dat niet gaan. Ten slotte ben ik verslaafd aan series, ik volg er momenteel zeker 20 maar nieuwe aanraders zijn altijd welkom!

Hoe is Margie in a box ontstaan?
Het is begonnen met een hobby tweeënhalf jaar geleden: ik maakte shamballa’s; geknoopte armbandjes. Vriendinnen vroegen me waar ik deze had gehaald, en zo ben ik begonnen met er te verkopen. Na een tijd wilde ik iets nieuws en ben ik op zoek gegaan naar andere dingen die ik niet zelf maak. Ik ben een Facebookpagina gestart en al snel groeide mijn winkeltje uit tot een redelijk groot succes, met intussen tegen de 1700 likes. In november vorig jaar kwam de website online die mijn broer heeft ontworpen, waar je mijn juwelen kan bestellen.

Je hebt een online winkel waarop mensen juwelen kunnen bestellen, maar ze kunnen die in principe niet zien behalve op home sales. Wat als er iemand iets bestelt en niet tevreden is?
Het is wettelijk voorzien dat men de aankoop mag terugsturen binnen de 14 dagen. Klanten mogen mij altijd een mail sturen als iets toch niet helemaal blijkt te zijn wat ze hadden verwacht. Ze mogen het dan terugsturen via de post of bij me thuis komen brengen, daarin ben ik soepel. Ik vind het belangrijk om er te zijn voor mijn klanten ook als iets hen niet aanstaat. In ruil krijg je dan een tegoedbon die je kan invullen op de site en die in principe altijd geldig blijft.
Als er iets aan het juweel kapot is zoals een steentje dat eruit valt, of een batterij van een horloge die niet meer werkt, herstel of vervang ik dit gratis. Ook als blijkt dat iemand allergisch is aan een materiaal, neem ik het juweel terug. Je moet het product enkel verzenden naar mij. Dit mag ook buiten de garantieperiode vallen. Natuurlijk geldt dit niet voor slijtage die het gevolg is van normaal gebruik.

Doe je binnenkort nog een home sale thuis ?
Voorlopig heb ik enkel home sales aan huis gepland. Dat concept is vergelijkbaar met een Tupperware-avond maar dan met juwelen, en met het verschil dat je de juwelen niet moet doorgeven maar dat alles uitgestald ligt op tafels. Iedereen mag passen, kiezen en vragen stellen. Je mag je aankopen meteen meenemen, maar ik kan ook dingen bijbestellen.
Bij mij thuis ga ik voorlopig geen home sale meer houden aangezien ik redelijk ver buiten het centrum van Gent woon. In de toekomst ben ik van plan een event in gent te organiseren, maar dat is nog niet voor binnenkort. Op 5 mei sta ik samen met heel wat anderen als studentondernemer in het Stadhuis van Gent, daar zal ik mijn juwelen uitstallen en kunnen mensen komen kijken. Hou zeker de facebookpagina in de gaten voor het evenement!

Een home sale aan huis organiseren, hoe gaat dat concreet in zijn werk voor de gastvrouw/gastheer?
Indien je een home sale wil organiseren kan je mij daar een mail voor sturen. Als organisator van de home sale krijg je 10% van het verkochte bedrag aan juwelen. Is er op die avond bijvoorbeeld voor 1000 euro verkocht aan juwelen, dan mag jij voor 100 euro aan juwelen kiezen.

Is er een minimum aantal mensen dat aanwezig moet zijn?
Neen. Natuurlijk is het wel zo dat hoe meer mensen er komen, hoe meer de organisator kan kiezen en hoe meer het de moeite is voor mij. Als je maar voor 200 euro verkoopt, kan je maar voor 20 euro zelf kiezen. Dat is misschien niet veel als je weet dat het ontvangen van mensen toch wat werk kost. Hoe meer mensen hoe beter. Een home sale is voor verschillende leeftijden; zo is mijn moeder één van mijn grootste fans. Ik verkoop namelijk juwelen in verschillende stijlen: klassiek, neutraal, hip,... Het is moeilijk om niets te vinden dat je smaak is.Je spreekt over verschillende stijlen. Kan je ons iets meer uitleg geven over die verschillende collecties, het verschil in prijs en kwaliteit?
De eerste collectie is de Fashion collection. Deze bevat goedkopere stuks vanaf 4 euro, en gaat tot 25 euro. De meeste producten uit de Fashion collection zijn fantasiejuwelen, maar een deel ervan bevat wel Swarovsky elementen. Die blinken meer dan andere en kosten wat meer, die prijzen gaan tot 50 euro. Bij deze juwelen raad ik mijn klanten aan om ze in te smeren met een laag doorzichtige nagellak om de kleur te behouden. Door de stopjes van oorbellen op dezelfde manier te behandelen kan je ook eventuele allergie tegengaan. Ik kan moeilijk op voorhand zeggen in welke mate de juwelen zullen afgeven omdat dit sterk afhankelijk is van de zuurtegraad van de huid. Dat is bij iedereen anders. Dankzij een laagje nagellak kan je echter zelfs bij de goedkopere ringen van 4 euro voorkomen dat de kleur afgaat.
De tweede collectie is de Luxury collection. Die is een niveau hoger qua kwaliteit, en deze juwelen hebben een vintage-achtige look. De prijzen zijn ongeveer dezelfde als de Fashion collection; maar de juwelen blinken iets meer en het is vooral de stijl die verschillend is.
De derde collectie is de 18Karaat-collectie. Die juwelen hebben een basis van een soort staal met daarrond een laag van 18 kt goud. Deze juwelen blijven lang goed, zelfs als je je handen ermee wast en ermee slaapt. Sommigen bevatten zirconia-stenen, dat is een stap hoger dan Swarovsky-stenen. Normaal zijn deze juwelen ook anti-allergisch maar mocht je toch een allergie hebben, mag je altijd contact opnemen met mij. De prijzen variëren van 10 tot 40 euro.
De laatste collectie is Made by Margie. Deze heb ik al vanaf het begin en bevat zelfgemaakte armbandjes, shamballa’s, bubble bracelets, wrap bracelets,… Als je een bepaalde kleur of een bedeltje wil, kan ik een armbandje op maat maken. De kwaliteit van deze stuks is ook goed en mocht er iets stuk gaan, herstel ik het gratis met nieuwe bolletjes. De prijzen variëren tussen 8 en 15 euro. Daarnaast werk ik nu ook samen met Biba, dat zijn combinatiearmbandjes die tussen de 6 en 12 euro kosten. Binnenkort verkoop ik hier ook ringen van die je eveneens kan combineren. Hou de site dus zeker in de gaten!
Naast mijn vier collecties verkoop ik ook vaak stuks in solden, die vind je ook apart op de site.

Ben je van plan om na je studies verder juwelen te verkopen met Margie in a box?
Momenteel is de toekomst heel onzeker want ik reis enorm graag dus mocht ik naar het buitenland trekken dan zou het moeilijk worden. Indien ik in België blijf, wil ik het in bijberoep blijven doen maar niet in hoofdberoep. Ik wil me daar echter niet over uitspreken, want dat is allemaal nog onzeker.

Heb je bepaalde plannen om je winkel uit te breiden of iets nieuws te verkopen?
Ja, ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen. Even heb ik met de gedachte gespeeld aan kleding te beginnen, maar ik focus me toch liever op één ding zodat ik een betere service kan aanbieden. Over juwelen heb ik veel meer kennis, en ik sta er volledig achter. Ik heb ook al gedacht aan iPhone-hoesjes, maar ik ben zelf niet overtuigd van het product en dat vind ik minstens even belangrijk.
Ik probeer steeds de nieuwe trends in juwelen te volgen en op zoek te gaan naar nieuwe dingen, zoals de knuckle rings die ik al verkoop en de opkomende body chains. Dat zijn kettingen die je rond je lichaam draagt, onder je kleding of bij een bikini.

Draag je zelf alleen maar juwelen die je verkoopt bij Margie in a box?
Alles wat ik momenteel aan heb, verkoop ik zelf maar ik koop eveneens dingen die ik leuk vind in andere winkels. Ik vind dat je niet enkel of altijd je eigen merk moet dragen, want door het te combineren met andere merken toon je aan dat je juwelen niet enkel bij de eigen lijn passen maar ook in combinatie met andere stijlen. Aangezien ik mijn juwelen zelf natuurlijk ook mooi vind, draag ik wel veel van mezelf.

Alle juwelen hebben een naam, hoe kom je bij deze namen?
Toen ik begon met mijn winkel besprak ik met mijn broer hoe ik de juwelen zou benoemen. Ik ben begonnen me te baseren op namen van gebouwen, bijvoorbeeld de Taj earrings van de Taj Mahal, de Chrysler bracelet van de Chrysler building. Na verloop van tijd had ik echter zoveel verschillende producten dat ik het niet kon volhouden met enkel gebouwen. Nu verzin ik zelf namen die mooi klinken en passen bij het juweel. Af en toe raakt mijn inspiratie zoek, maar toch probeer ik altijd origineel te blijven.

Tot slot: iets wat al menig persoon zich heeft afgevraagd. Veel mensen vinden de naam ‘Margie in a box’ grappig omdat men vaak zegt ‘juwelen van Margie’ of ‘Margie juwelen’ en het woord ‘margi’ iets heel anders betekent in onze huidige jeugdtaal. Hoe kom je precies op Margie?
Eigenlijk is het niet Margie (in het Nederlands), maar Margie (in het Engels). Ik wilde iets Engels om het internationaal te laten klinken. De rest van de naam is ‘in a box’ en de site is in het Engels. Dat wil ik combineren met een persoonlijke Nederlandstalige service. Voor een Engelse site is het dan ook nog wat te vroeg. De naam Margie heb ik gekozen omdat veel mensen mij zo noemen. Ze zeggen ook weleens Marge, verwijzend naar Marge Simpson, omwille van mijn wilde haar (lacht).
In a box is een ander verhaal. Mijn broer en ik zijn fan van The Lonely Island. Dat is een groep die spot met R&B en hiphopnummers. Ze werken samen met artiesten zoals Rihanna, T-pain,... Er is een nummer met Justin Timberlake dat ‘Dick in a box’ heet, en wij vonden dit toen een grappig liedje. Daarom dacht ik dus aan ‘in a box’. ‘Jewels in a box’ bestond al, dus ik koos ervoor om mezelf in de naam te betrekken.

De naam is misschien een beetje vreemd, maar zo weten de mensen van waar het komt. Ik wil iets origineels. Niets met ‘bijoux’ of ‘jewels’, dat blijft niet hangen. Margie in a box kunnen mensen niet uitspreken, er wordt over gepraat. Dat heeft een merk nodig volgens mij. Als je zegt ‘het is van Margie in a box’ antwoorden veel mensen dat ze daar al van gehoord hebben. Het blijft hangen, en dat is het belangrijkste.Voor de collectie van Margie in a box, bezoek de website hier.