Nadat ik jullie in mijn vorige post (hier) mijn 3 geslaagde eetadresjes liet zien, wil ik jullie deze keer drie mooie, bijzondere winkels tonen die ik ontdekte in Parijs.

1. La P'tite Maison d'Emma


La P'tite Maison d'Emma is een klein, schattig boetiekje dat ik toevallig tegenkwam. Dit soort boetiekjes vind ik het leukst: klein, gezellig en persoonlijk. De vrouw die de winkel uitbaatte (en die overigens niet Emma heet) was heel vriendelijk. Ze verkoopt zowel kleren, juwelen, handtassen, accessoires en schoentjes als decoratie spulletjes voor in huis. Zo heeft ze een assortiment aan geurproducten van Mathilde M, een Frans merk. Heel de winkel rook echt overheerlijk en ik werd meteen naar de stand met zeepjes, flesjes en kaarsjes gelokt. In mijn volgende post zal ik jullie tonen wat ik er gekocht heb!Het winkeltje heeft een prachtige, girly etalage die me naar binnen riep.


Supermooi maar helaas niet goed voor mijn voeten die al te plat lopen: espadrilles in allerlei kleurtjes. Ik vond vooral de legergroene mooi.


De armbandjes met cirkels vond ik prachtig! Ik kocht vorig jaar in Oslo zo eentje, maar dan met een gouden kettinkje in plaats van stof/leer, van de H&M (en dat is dus intussen helaas kapot...)

Bij de kleren vond ik persoonlijk mijn ding niet, maar het waren zeker geen lelijke stuks.


Een gigantisch aanbod lekkere geurtjes! DE HEMEL voor mij! Bezoek La P'tite Maison d'Emma: Rue Monge 50, Parijs
Bezoek het winkeltje op Facebook: hier (weinig uitgebreide pagina).

2. Secrets de Filles


Dit is eveneens een klein boetiekje, maar er is een SCHAT aan armbandjes te vinden! Je doet er best aan te vragen welke stuks af gaan en welke niet (hoewel dat verschil zich ook in de prijzen weerspiegelt) zodat als je een armbandje zoekt dat je dagelijks wil dragen, je er eentje hebt dat mooi blijft en niet verkleurt. Sommige zijn namelijk meer fantasiejuweeltjes en verliezen hun gouden kleur na veelvuldig dragen. Er worden ook heel wat kleurige kettingen verkocht. De stijl gaat van opvallend, etnisch getint en kleurrijk, tot frivool, tot (mijn ding) minimalistisch in goudkleur.

 Naast juwelen is er ook een selectie handtassen en sjaals te koop.Hier heb ik mijn slag kunnen slaan, zo veel prachtige juwelen dat hier verkocht werden. Het meisje dat er werkte, heeft me goed geholpen en lachte met de hoeveelheid foto's ik maakte van haar bescheiden maar mooie winkeltje.

Secrets de Filles heeft geen website, maar je vindt het te: Rue de Buci 18, Parijs.
Opgelet, de gelijknamige Facebookpagina is NIET van deze winkel, hoewel het misleidend is dat het eveneens een juwelenmerk is.

3. Allison

Allison bestaat uit drie verschillende vestigingen. Die waar ik geweest ben, was in de Rue de Buci. 
De winkel beschrijft zichzelf als boho chic. Hij liep helemaal door naar achter, en had naast de talrijke andere kledingstukken een nogal uitgebreid assortiment aan broeken. De merken die ze verkopen in hun winkels zijn: Aline Aubrée, American Vintage, Anonymous, Antik Batik, Anthologie, Baboune, Baby Blue, Bellerose, Brigitte Bardot, By Poppy, By Koah, Caï-loah Swimwear, Care of you, Chanel K, Cheap Monday, Cimarron, Closed, Diega, Dimension, Edwin, Ella Luna, Fine Collection, Gat Rimon, Heliance, Hipanema, Idenim, I love my TS’, Ines et Maréchal, KIMEM, Labdip, La Petite Française, Leather Crown, Leon & Harper, LTB, LucyParis, Marion Godart, Mes Demoiselles, Minorques, Moon C, OBB, Oppulence, Ottod’Ame, Palme, Paul & Joe Sister, Petit bateau, Reiko, Rivieras, Rose Carmine, Scarlett Ross, Schott, Shine, Simple City, Star Mela, Stella Ritwagen, Strass, Suecomma Bonnie, Suncoo, Sweewe, Swildens, Vanina, Vdemisnter, Vie ta vie, Was.


 Kleurrijke tasjes en bijzondere sandalen.

 Broeken, broeken, broeken.


 En nog eens broeken!


Je vindt Allison op drie verschillende plaatsen in parijs:
Rue de Buci 3
Rue du Bac 65
Rue Sainte Antoine 83

Bovendien kan je zelfs online shoppen op hun website, die je hier vindt. De verzending bedraagt wel 15 euro binnen de Europese Unie.

Zo, dat waren 3 winkeltjes waar ik jullie een uitgebreid fotoverslag van wilde geven. Wat ik in deze en in nog niet vermelde winkels gevonden heb, komen jullie te weten in mijn volgende post! :)

Stay tuned!

Veel liefs,