Liefste bloglezeressen,

Ik ben terug van véél te lang weg geweest. :) De afgelopen maanden waren nogal complex, ze lijken zomaar voorbij te zijn gegaan aan mij, omdat ik sinds mijn terugkomst van Italië eind januari mijn leven maar op een halfslachtige wijze terug opgepikt heb in België. Het is veel moeilijker dan gedacht om in het buitenland te gaan leven en terug te keren, en bovendien ben ik sowieso iemand die veel te veel nadenkt, waardoor alles de laatste maanden voor mij een groot vraagteken was, en ikzelf daardoor zo goed als verlamd leek in mijn doen en laten. Na enkele crisismomenten en wat emotioneel gerollercoaster is het intussen tot me doorgedrongen dat ik niet langer als een half geautomatiseerd organisme verder door het leven kan en dringend weer wat moest doen met mijn creativiteit, de dingen die me interesseren, en de dingen die ik moet doen (zoals mijn studies), want die zweefden allemaal ergens rond in het onbepaalde, en er werd hoe meer tijd er verstreek steeds minder - om niet te zeggen, niets meer - mee gedaan. Jawel, ik durf zelfs zeggen dat ik mij slechts een vage schim waande van de enthousiaste energiebol die ik me van nature voel. Ik leek alleen nog maar te bestaan, maar niet meer te leven.
Dat is allemaal goed en wel voor een tijdje, maar of je het nu wil of niet, je wordt uiteindelijk wel geconfronteerd met jezelf. Of althans, dat gebeurde (gelukkig) bij mij, doordat ik voortdurend nadenk.

Ik ben dus ook terug met mijn blog, en hoewel ik nog geen dagelijkse posts zal kunnen plaatsen (de examens komen er ook weer aan), is hier een sprankelnieuwe blogpost, de eerste sinds lange tijd, en nog lang niet de laatste. Mag ik je voorstellen; mijn 4 favoriete bikinimerken, versie 2015 !

Made by Dawn

Made by Dawn bikini's worden ontworpen door Dawn Peterson, afkomstig van Hawaï. Zij en haar man richtten het label op in Santa Barbara (Californië, VS). Ik vind de bikini's prachtig door hun bijzondere eenvoud: ze zijn tegelijkertijd simpel en uniek door hun speciale snit en de mooie stoffen. Ze zijn gemaakt om met gemak in te kunnen bewegen (Dawn surft zelf ook). De bikini's worden vervaardigd in Californië, waardoor je dus een normale prijs voor arbeid betaalt in tegenstelling tot de goedkope prijzen die we (jammer genoeg) gewend zijn geraakt door modehuizen die de productie van hun goederen laten doorgaan in lagelonenlanden.

Petal Top & slip - in Twilight | Coco top & slip - in Beach | Coral top & slip - in Cloudbreak

Coco top & slip - in Beach (in het midden op de bovenste foto)Petal Top & slip - in Twilight (links op de bovenste foto)

Petal top & Petal slip - in Textured Stripe
Petal top & Petal slip - in Stone Stripe

De prijzen zitten tussen $94 en $233 (dit laatste is voor een zwempak; de duurste bikinitops kosten $125), in euro dus tussen €85,31 en €211,47 (duurste bikinitop €113,45).

Waar kan je Made by Dawn vinden? Ik heb de opties voor jullie overlopen, uitgeplozen en gerangschikt volgens hoe voordelig ik ze bevonden heb op basis van verzendkosten en grootte van het aanbod. You're welcome ;)
 1. Je kan de bikini's bestellen via de shop op hun website (VS, $23,50 verzendkosten oftewel €21,5). Hun eigen website heeft het grootste aanbod (67 stuks) en vind ik de beste optie gezien de kans het grootst is dat je hier zal vinden wat je zoekt. Ook al zijn de verzendkosten iets hoger dan sommige andere sites, 21,5 euro valt al bij al nog mee.
 2. Op nummer twee staan twee websites die elk op een eigen manier voordelig zijn. Enerzijds de website van The Girl and the Water (VS, slechts $9,95 oftewel €9,03 verzendkosten naar België én als je vandaag bestelt, krijg je 20% korting op alle bikini's door de code TGATW20 in te voeren tijdens het uitchecken. Bij bestellingen die meer kosten dan $250, krijg je gratis verzending). Deze website geeft 23 zoekresultaten.
  Anderzijds is er Largo Drive (VS, $9,95 verzendkosten + $0,95 per besteld item, voor bijvoorbeeld twee stuks betaal je dus in totaal $11,85 oftewel €10,76) met 27 zoekresultaten. Een beetje meer keuze dus dan The Girl and the Water. Afhankelijk van welke bikini je zoekt, is dus de ene site voor jou beter geschikt dan de andere, maar als je bikini op beide staat, ga dan voor The Girl and the Water (daar heb je korting en leveren ze goedkoper). Kijk wel eerst of je je keuze niet vindt bij nr 3 uit deze lijst!
 3. Matches Fashion: deze website is van Londen, dus je betaalt geen bijkomende invoerkosten zoals bij de Amerikaanse sites! Bovendien krijg je met de code FREEDEL gratis levering. Deze website raad ik dus zeker aan indien je je keuze kan vinden in de 13 zoekresultaten.
 4. Op nummer 4 staan opnieuw twee websites. Er is enerzijds een van de mooiste online winkels die de bikini's verkoopt: Free People (VS, $35 oftewel €31,77 verzendkosten wanneer je bestelling minder kost dan $150, maar tijdelijk is er nu gratis verzending! Je betaalt wel nog invoerkosten, net als bij de meeste Amerikaanse websites. Ik heb zelf sandalen besteld via Free People, en ik heb hoge invoerkosten moeten betalen aan de deur, ik weet niet meer exact hoeveel maar het was meer dan €50; aangezien de sandalen redelijk duur waren. Dit is een minpunt, maar ik weet niet hoeveel de invoerkosten op de andere websites zijn omdat ik daar zelf nog niet bij besteld heb). Hier zijn 9 stuks te vinden (verschillende beschikbare kleuren van dezelfde stuks niét meegerekend, dus eigenlijk zijn het er wel meer).
  Anderzijds is er Planet Blue ($40 internationale verzendkosten oftewel €36,30), met 14 zoekresultaten. Iets meer keuze dan Free People dus, maar geen tijdelijke gratis verzending. Vind je je ding bij Free People, dan zou ik daarvoor gaan.
 5. Need Supply ($15 internationale verzendkosten, oftewel €13,61) levert 8 zoekresultaten op.
 6. Je vindt eveneens een beperkt aantal stuks op de website van Nasty Gal ($15 internationale verzendkosten oftewel €13,61 en gratis internationale verzending boven $150), deze website geeft 6 zoekresultaten (3 bikini's dus).
 7. Lisa Says Gah geeft 4 zoekresultaten oftewel 2 bikini's, maar deze site raad ik af: $52 internationale verzendkosten.
 8. Je vind ook 16 zoekresultaten op de website van Wet Sand (VS, €76,05 internationale verzendkosten bij gebruik van kredietkaart, €80,05 bij gebruik van PayPal. Deze site raad ik dus absoluut af).

Hou er rekening mee dat je bij Amerikaanse websites vaak sowieso nog invoerkosten moet betalen bovenop de verzendkosten. Probeer dus zeker voor een zo goedkoop mogelijke optie van verzending te gaan rekening houdend met of je de bikini vindt die je zoekt, zodat de importkosten wat gecompenseerd worden.

She Made Me

She Made Me is een Australisch merk dat handgemaakte gehaakte bikini's (en zwempakken) verkoopt, geïnspireerd door de jaren '70. Hier zie je mijn favoriete stukken:

Essential Bralette bikinitop & Essential Tie Side bikini slip - in Charcoal

Essential Bralette bikinitop & Essential Cheeky bikini slip - in Natural

Essential Bralette bikinitop & Essential Tie Side bikini slip - in Sand


Essential Gathered bralette bikinitop - in Sunshine


Essential High Waisted bikini slip - in Charcoal


Essential Halter bikinitop

Er zijn verschillende soorten slips verkrijgbaar: Mini, Brazilian, Tie Side, Cheeky en High Waisted.
Hier zie je het verschil:


Ik heb niet bij alle foto's de soort slip erbij kunnen zetten omdat ik de achterkant niet kon zien, maar je kan zelf kiezen welke top je met welke slip combineert :) ! Kijk voor alle modellen op de site (hier). De prijzen van She Made Me variëren tussen 64,99 AUD (46,22 EUR) en 129,99 AUD (92,45 EUR), en er is een SALE pagina te vinden op de site waar je bepaalde stuks aan kortingsprijzen vindt.

Waar kan je She Made Me kopen?

 1. Je beste optie als je alle keuze wil hebben, is de eigen website van She Made Me (35 AUD verzendkosten of €24,89. Je zal waarschijnlijk wel invoerkosten moeten betalen.
 2. Tweede beste optie als je heel veel keuze wil (namelijk 36 mogelijkheden, verschillende kleuren niet meegerekend; dus is er meer keuze), is Soleil Blue ($39 verzendkosten oftewel €35,40). Ook hier komen waarschijnlijk importkosten bij.
 3. Als je je ding vindt tussen de 19 resultaten op de website van Matches Fashion, dan is deze de voordeligste optie met de gratis levering door de code FREEDEL, en het uitblijven van importkosten gezien deze winkel zoals boven vermeld in Londen gevestigd is.
 4. Als je niet vindt wat je zoekt bij Matches Fashion, kan je voor Revolve Clothing gaan (keuze uit 18 stuks). Hier betaal je €9,10 verzendkosten wanneer je aankoop minder dan $100 bedraagt, en krijg je gratis verzending wanneer het meer is dan $100 (dit is hoogstwaarschijnlijk het geval aangezien je een bikini + een top apart moet kopen en je op die manier wel geraakt aan $100. Revolve is dus geen slechte optie maar vergeet niet dat er importkosten kunnen bijkomen. Deze kan je wel reeds bij bestellen op de site betalen, zodat je weet hoeveel en zodat je dit niet aan de deur hoeft te doen!).
 5. Als je nergens anders vindt wat je zoekt, kan je misschien je keuze vinden tussen de 12 resultaten op Free People (maar die kans is extreem klein, aangezien de voorgenoemde sites zoveel keuze hebben). De verschillende beschikbare kleuren rekende ik niet mee in die 12, dus is er wel meer dan dat. Zoals reeds gezegd betaal je tijdelijk geen verzendkosten op Free People, maar normaal is het $35, en er komen nog invoerkosten bij. Dit raad ik dus af. 

Kiini

Ik ontdekte Kiini bikini's via Pinterest en was op slag verliefd op de prachtige felle kleuren, het simpele concept, de mooie pasvorm en de gehaakte elastische randen die de bikini's een boho uitstraling geven.
Kiini bikini's worden ontworpen in New York door de Turkse Ipek Irgit. Zij maakte eerst 
een bikini voor zichzelf, waarna haar man die een restaurant met boetiek uitbaat voorstelde om er een paar bikini's van haar te verkopen. Nadat ze nog een paar stuks weggegeven had aan andere zaken, bleken die allemaal ontzettend goed te verkopen, en kwam er steeds meer vraag naar. Bekende vrouwen als Dree Hemingway, Cara Delevigne, DJ Chelsea Leyland en Bar Refaeli droegen Kiini, wat de verkoop natuurlijk alleen maar sneller de lucht in liet schieten.

Bar Refaeli

Dree Hemingway

Waar kan je een Kiini bikini kopen en hoeveel kost het?

 1. In de winkel Renaissance in Antwerpen (Nationalestraat 32; Facebook pagina hier).
 2. Op de website Matches Fashion (keuze tussen 4 stuks, geen importkosten te betalen, en gratis levering met code FREEDEL), hier kosten ze €285 per setje (top en slip koop je samen).
 3. Op de website Avenue32 (keuze uit 5 stuks, binnenkort 6; tijdelijk gratis levering met code MAYFREE. Als je bestelt nadat de code verlopen is, betaal je £15 oftewel €21,09 verzendkosten.) Hier kosten ze €270 per setje, dus €15 minder dan op Matches Fashion!

Ola Feroz

Deze bikini's vind ik eveneens zo mooi om hun eenvoud. Ze zijn sexy op een subtiele manier door de streepjes die stukjes huid tonen. Ola Feroz bikini's worden ontworpen in Boca Raton (Californië, VS) door Jessica Garcia, afkomstig uit Venezuela. Ola Feroz betekent zoveel als 'woeste golf', en verwijst naar het feit dat de bikini's erop gemaakt zijn om ook aan te houden in wilde golven (gezien Jessica's eigen ongemakkelijke ervaring met andere bikini's hierbij). Sommige stuks zijn ook omkeerbaar te dragen.
Ook deze bikini's worden gemaakt op dezelfde plaats waar ze ontworpen worden en zijn daarom wat prijzig. Jessica Garcia is er heel trots op dat ze niemand betaalt om haar bikini's te dragen en dat ze haar populariteit enkel dankt aan sociale media en mond-tot-mondreclame door tevreden klanten. Als er iets versteld of hersteld moet worden aan de bikini's, dan doen ze dit voor je. Prijzen variëren tussen $125 en $235 (€113,56 - €213,49) voor een compleet setje, tussen $70 en $100 (€63,59 - €90,85) voor een slip, en tussen $55 en $115 (€49,97 - €104,47) voor een top.

Waar vind je Ola Feroz bikini's?
 1. Op de eigen website heb je de meeste keuze. Internationale verzending voor een bestelling onder de $150 kost $50 oftewel €45,38. Als je bestelling meer is dan $150, betaal je $40 verzendkosten oftewel €36,30.
 2. Op de website van The Girl and the Water heb je keuze uit 45 items. Top en slip koop je apart. Zoals boven vermeld, betaal je $9,95 oftewel €9,03 verzendkosten naar België en als je vandaag bestelt, krijg je 20% korting op alle bikini's door de code TGATW20 in te voeren tijdens het uitchecken. Koop je voor meer dan $250, dan betaal je geen verzendkosten.
Zo, dit waren mijn vier favoriete bikinimerken. Welke van de vier vind jij het leukst? :)

Veel liefs,
Manon