Op mijn Wishlist staat al meer dan een jaar een foto van een marimo: een klein mosballetje uit Japan, dat eigenlijk een soort wier is. Ik vond het echt superschattig, zeker in het kleine, ronde vaasje met voetjes zoals ik het voor het eerst zag.

Mijn marimo ♥
Zoals je ziet drijft hij. Ik heb gelezen dat afhankelijk van de zuurstof die hij opneemt, je marimo soms drijft en soms op de bodem blijft liggen. Ik denk dat hij nu nog niet zwaar genoeg is omdat hij nog niet lang in het water ligt en daardoor nog drijft. Ik vind hem eigenlijk even schattig als hij drijft, haha :)

Door deze foto op Etsy werd ik instant verliefd op de marimobal in het ronde vaasje!


In februari verhuis ik naar een nieuwe studio en ik ben dus al een tijdlang bezig met interieurideeën pinnen op Pinterest. Ik heb een aantal art prints besteld via Society6 (die ik hier zal posten als ik ze allemaal in de kaders gestopt heb en op mijn nieuwe stekje gezet heb!) en bijpassende, dunne zwarte en gouden lijsten via Bol.com. Society6 is een superleuke website die kunst aanbiedt van artiesten in de vorm van prints of prints op voorwerpen zoals wandtapijten, beddenlakens, iPhonehoesjes,... De dag dat ik bestelde was er gratis wereldwijde verzending. Een van mijn prints is al toegekomen, twee zijn nog onderweg.

Ik had nog een Etsy cadeaubon van mijn zus die ik nog niet had verzilverd, en besloot om eindelijk eens te zoeken naar een marimoballetje in het ronde vaasje met voetjes dat ik zo lang al wou. Het was niet zo gemakkelijk te vinden want niet alle Etsy shops verzenden naar België, en het specifieke vaasje was ook niet overal te vinden. Marimo's kan je ook gewoon bestellen vanuit Nederland, maar dit vaasje vond ik nergens, behalve dus bij eGardenstudio! Op hun Etsy verkopen ze het vaasje met een marimo en blauw grind (namelijk hier), maar ik heb gevraagd of ik gewoon beige zand erbij kon krijgen in de plaats en ze boden mij verschillende alternatieven aan met foto's. Ze waren echt enorm behulpzaam en vriendelijk! De verzendkosten waren wel €15,93 omdat het van Amerika moest komen, dat is bijna zoveel als het bolletje zelf (ik betaalde €20,62 voor een marimo, vaasje en zand) maar omdat ik een cadeaubon had, vond ik het niet erg om die verzendkosten te betalen. Bovendien was dit echt de enige plaats waar ik dit vaasje kon vinden, dus was het mij die €15,93 wel waard.

Als het je niet uitmaakt in wat voor vaasje je marimo zit, kan je een marimo kopen voor enkele euro's op bijvoorbeeld deze Nederlandse website (verzendkosten €9,5), of misschien wel gewoon in je plaatselijke plantencentrum (dat weet ik niet).

Marimo's zijn gemakkelijk te verzorgen, je moet het water gewoon af en toe (om de week, max. 2 weken) verversen, of wanneer het er troebel uitziet wat eerder. Ik vind het prachtige decoratieve plantjes die iets speciaal geven aan een interieur, zeker als alles heel minimalistisch is. Ik heb mijn marimo voorlopig thuis in zijn bokaaltje gedaan omdat ik bang was dat hij misschien zou doodgaan aangezien hij al de hele tijd vanaf dat hij verzonden is uit Amerika in een plastiek zakje zat, en ik hem echt niet tot februari daarin wou laten zitten. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ik hem in mijn studio zal zetten.

Je kan ook meerder marimo's in één vaas houden, er bestaan zelfs vaasjes die aan elkaar verbonden zijn, dat vind ik ook mooi. Ik heb helaas nog geen versie gevonden die naar België verzonden wordt of die geen verzending heeft van meer dan 40 euro... 

Deze is van eGardenstudio (hier) maar verzendt helaas niet naar België.

Deze is van The Zen Succulent (hier), maar verzending naar België kost €40,71. Ik heb eerst het zand in het vaasje gedaan, dan meerdere malen grondig gespoeld (boven een kuipje, ook al bleef het zand blijkbaar sowieso wel in het bokaaltje liggen) omdat het water stoffig was na slechts één keer te hebben gespoeld (dat stond ook zo in de instructies). Toen het water helder was heb ik de marimo erin laten vallen, en dat was het! Heel gemakkelijk. 

Ik ben er helemaal verliefd op!
De oudste marimo ter wereld is 200 jaar oud, dus ik denk dat je een marimo in principe je hele leven lang kan houden :)

Wat vinden jullie ervan?

Veel liefs,
Manon